|
|

Technische of commerciële stage lopen bij Prange BV?

Algemeen
Prange levert complexe (micro) mechatronische modules en systemen voor de high-tech industrie.
Prange verzorgt hierbij de assemblage van genoemde complexe modules.

De producten die Prange assembleert zijn (micro) mechatronische producten; producten waarin tientallen onderdelen verwerkt zijn die middels verschillende technieken samengesteld dienen te worden, waarbij de moeilijkheidsgraad van de assemblage dusdanig hoog is dat deze niet bij standaard assemblagebedrijven uitbesteedt kan worden.

Hierbij is de ontwikkeling van productiemachines en tooling een belangrijke factor, doordat hiermee de reproduceerbaarheid verhoogd wordt en een repeteerbare hoge kwaliteit geleverd kan worden.
De ontwikkeling van productiemachines en tooling gebeurd bij Prange volledig in eigen beheer; van hardware tot
soft- / firmware.

Voor klanten vormt Prange een multidisciplinaire partner; haar kennis en kunde is toepasbaar in uiteenlopende marktsegmenten, zoals: semiconductor, high-tech systems, meet- en regeltechniek, ruimtevaart, (petro)chemisch, medical devices, en defensie.

Met klanten in de high-tech sector en producten ter grootte van een dobbelsteen, mag Prange zich een echte technische specialist noemen. Doordat Prange in een vroeg stadium betrokken is bij het ontwikkeltraject van producten van haar klanten, is Prange een echte ‘meedenkende toeleverancier’. Hierdoor komen in het werkveld van Prange diverse specialistische disciplines voor.

Ook het verkooptraject bij Prange kent een uitgebreid spectrum aan disciplines, doordat er met grote OEMers een overeenstemming bereikt dient te worden over het uitbesteden van hun productie, waarin zaken als kwaliteit, reproduceerbaarheid en effectiviteit een belangrijke rol spelen.

Stage bij Prange
Prange is een innovatief en dynamisch bedrijf, gevestigd in Winterswijk. Door de bedrijfsgrootte en het feit dat het van oorsprong een familiebedrijf is, heeft Prange een informeel karakter met korte lijnen tussen diverse afdelingen. Ontwikkelingen bij Prange zijn altijd praktisch gericht; er dient een daadwerkelijke verbeterslag gerealiseerd te worden waar zowel Prange als de klant wat aan heeft.

1. Technisch
Technische stageplaatsen/afstudeeropdrachten bij Prange hebben te maken met de ontwikkeling van productiemachines; het ontwerpen van (deel)systemen voor productieautomatisering. Hierbij kan gedacht worden aan het programmeren van microcontrollers of computers, het ontwerpen van een automatiseringsstap of ontwerpen van een schakeling.
Ook kan het zijn dat je ingezet wordt bij de ontwikkeling van eigen producten op het gebied van sensoren en sensornetwerken, en ‘Internet of Things’.
2. Commercieel
Commerciële stageplaatsen bij Prange zijn gericht op het gehele verkooptraject van een high-tech bedrijf of het profileren van een high-tech mkb-er als betrouwbare kennispartner. Hierbij kan gedacht worden aan online marketing, attraction marketing en ook acquisitie.

Wat biedt Prange?
Prange BV biedt stageplekken aan met ingang van het nieuwe studiejaar; startend in augustus/september. Tevens biedt Prange stageplekken aan halverwege het studiejaar; startend rond februari. De daadwerkelijke duur van de stage wordt, evenals het aantal te werken uren, in gezamenlijk overleg vastgesteld.

Als stagiair bij Prange krijg je veel verantwoordelijkheid; je bent verantwoordelijk voor de (deel)ontwikkeling van een systeem. Hierin krijg je veel vrijheid om, met eigen kennis, naar eigen inzicht te handelen.

De gezochte stageplekken zullen dan ook een groot meewerkend aspect hebben; waarbij jij als stagiaire onderdeel zult zijn van een innovatieve en flexibele MKB-er!
Van een stagiair wordt door Prange dan ook een bepaalde mate van discipline en verantwoordelijkheidsgevoel verwacht.

Gewenst profiel
Met betrekking tot de technische stageplek, heeft Prange de voorkeur voor een HBO student in de richting van bijvoorbeeld ICT en Technische Informatica.

Voor haar commerciële stageplek is Prange op zoek naar een HBO student in de richting van commerciële economie.

Andere studierichtingen worden niet per definitie uitgesloten, maar het is wel gevraagd dat je een grote affiniteit en kennis hebt in de genoemde werkzaamheden/taken.

Contact
Interesse in een stageplaats bij Prange BV, of heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op met E : stage@prange.nl of T : 0543 535 692.